Završna konferencija ,,Mentori na klik”

Dana 19. avgusta, 2023. godine, održali smo konferenciju ,,Mentori na klik” u prostorijama Biznis inkubatora u Kruševcu.

Ovom konferencijom završen je projekat ,,Click 2Success” u okviru koga je relizovan projekat mentorstva za romske studente/kinje, gde smo obuhvatili 43 studenta na nivou Srbije, što čini trećinu upisanih studenata romske nacionalnosti na nivou Srbije.

Uspešnost programa karakterišu i prepoznatljivost programa na društvenim mrežama sa više od 105.000 pregleda.

O neophodnosti ovakvih programa govorili su studenti i mentori u okviru javne diskusije koje smo organizovali u okviru konferencije. Naša govornica Milena Reljić istakla je neophodnost ovakvih programa za romske studente i studnetkinje i želju mentija da nastave svoje visoko obrazovanje i u drugim upisnim ispitnim rokovima.

Ovim programom smo obuhvatili ukupno 6 brucoša koji su se spremali za polaganje prijemnih ispita zajedno sa njihovim mentorima koji su im bili podrška u pripremama. Od 6 studenata njih troje je upisalo fakultet, dok 3 studenata koji nisu upisali fakultet se sprema za polaganje prijemnog ispita u drugom upisnom roku.

Na kraju konferencije organizovana je svečana dodela sertifikata za mentore i dodela diploma za studente koji su učestvovali u projektu mentorstva ,,Mentori na klik”.

PODELI
ROMANI ASVIN © 2023 ALL RIGHTS RESERVED
DIZAJN MILAN MIŠIĆ
ROMANI ASVIN © 2023 ALL RIGHTS RESERVED
DIZAJN MILAN MIŠIĆ